De Dijckhof in 2000

In 1973 is er een nieuw initiatief. Een jong echtpaar, dat vanaf 1970 in een buitenhuis bij Veldheim vier jongens verzorgde, kocht een boerderij in Driebergen.

In de eerste jaren woonden in de monumentale hoeve zes Zonnehuizen jongeren. Die daar op de boerderij werkten, maar tevens nog lessen volgden op de school op het Veldheim terrein.

De Dijckhof anno nu

De Dijckhof is nog altijd onderdeel van Intermetzo Zonnehuizen. In de loop der jaren werd het een terrein met woonplek voor pakweg 24 jongeren en biedt het ook plaats aan de dagbesteding voor verstandelijk beperkte jongeren van de woongroepen en externe pupillen.

De achter de hoeve gelegen koeienstal werd verbouwd en opgesplitst tot woonverblijf/ ruimte voor de dagbesteding  (het Voorhuijs). Een dubbele dienstwoning naast de Hoeve  is in 2018 omgebouwd en biedt ook plaats aan 8 pupillen  (de Oogst).

Op het terrein achterterrein is een moestuin en kas waar op biologische wijze groenten worden geteeld. De potstal biedt woonruimte aan een aantal koeien en tevens zijn er op het terrein de nodige geiten, een handvol varkens en worden er kippen gehouden.

De Dijckhof in 2018